Zuckerberg puster et lettet pust: hans venn og nøkkelperson Chris Cox returnerer til Facebook som produktsjef

Chris Cox, som var en av Facebooks ledende ledere i mer enn et tiår, vender tilbake til selskapet. Han vil ta opp sin gamle rolle på Facebook som leder for produktutvikling, rapporterte teknologiselskapet.

Ifølge Cox har Facebook og sosiale medier selskapets produkter aldri vært mer relevante for fremtiden enn de er nå, skriver han i et blogginnlegg. «Det er stedet jeg vet best, og det er stedet jeg hjalp til med å bygge. Det beste for meg nå er å brette opp ermene og hjelpe.»
Cox overvåket alle Facebooks apper og var først og fremst opptatt av å matche den sosiale mediegigantens ulike apper. I tillegg til Facebook selv, er disse Instagram, Messenger og Whatsapp.

I mars i fjor annonserte han plutselig sin avgang. Han ville ikke ha blitt enig med Facebooks beslutning om å ta en mer aggressiv tilnærming til kryptering av meldinger.

Hans avgang på den tiden var et slag i ansiktet for administrerende direktør og venn Zuckerberg. Familiene deres har vært på ferie sammen i årevis.

Facebook forbereder seg på amerikansk presidentvalg
Cox sin retur kommer på et viktig tidspunkt for Facebook. Selskapet forbereder seg på presidentvalget i USA i 2020. 2016-valget skadet Facebook da det kom frem at russerne hadde brukt det sosiale mediet til å påvirke det amerikanske valget.

Ifølge Cox har verden blitt mer kaotisk og ustabil den siste måneden. «Det gjør meg bare mer fast bestemt på å hjelpe,» skrev han.

Siden Cox sin avgang har Zuckerberg kombinert sin lederrolle med utviklingsdivisjonssjefen. Kritikere mente at Zuckerberg ville ha for mye makt og innflytelse i å gjøre det.

I lys av det amerikanske valget senere i år annonserte Facebook tidligere at de ville forby annonser fra statskontrollerte enheter, rent ut av «overflod av forsiktighet», sa selskapet.

Andre steder vil disse meldingene bli merket. Verdens største sosiale nettverk vil inkludere en etikett på innlegg fra Russlands Sputnik, Irans Presse-TV og Kinas Xinhua News, ifølge en foreløpig facebookliste.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *