Videotjeneste Zoom stengte aktivistenes kontoer på Kinas forespørsel etter videomarkering av protester i 1989

Videokonfererende selskap Zoom har innrømmet at selskapet stengte kontoene til kinesisk-amerikanske aktivister på anmodning fra den kinesiske regjeringen.

Beijing banket på det amerikanske selskapets dør i slutten av mai og begynnelsen av juni for den annonserte markeringen av kinesiske studentprotester på Den himmelske freds plass i 1989.

Ifølge den kinesiske regjeringen var disse minnene ulovlige. Landet krevde at disse ble stoppet, og at regnskapet til arrangørene skulle stenges.

Zoom bestemte seg deretter for å midlertidig ekskludere alle deltakere, selv om de var i USA eller Hong Kong. Selskapet sier nå at de har lært av dette og lover ikke å lukke kontoer av mennesker utenfor Kina.

Zoom ble allerede anklaget for å handle på vegne av Kina etter nedleggelsen. I et tidligere svar sa selskapet at deltakerne må overholde lokale lover.

Markeringen av utfellingen av studentopprøret på Den himmelske freds plass (Den himmelske freds plass) i Beijing 4.

Hendelsen øker vestlige bekymringer for at den kinesiske regjeringen også prøver å bruke sensur utenfor Kina og utøve politisk press.

Zoom har blitt et svært populært kommunikasjonsmiddel på grunn av utbruddet av koronaviruset. Men selskapet er også under brann over plattformens sikkerhetsbekymringer og påståtte bånd til Kina.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *