THW Kiel flytter inn i Champions League-finalen mot Barcelona

Drømmen om THW Kiel om en tredje triumf i Champions League lever videre. Den tyske rekordholderen slo Ungarns beste lag i semifinalen i Final4-turneringen.

Foran tomme tribuner i Lanxess Arena, som faktisk har en 20.000-seters epoke, hendrik Pekeler var den beste kasteren av Kielers med åtte mål, som vant det verdifulle trofeet to ganger i 2010 og 2012 under dagens landslagstrener Alfred Gislason. I likhet med THW kan Barcelona vinne toppdivisjonen for tredje gang etter 2011 og 2015. De spanske seriemesterne vant den første semifinalen mot Paris Saint-Germain overraskende klart med 37:32 (18:14).

Noen uker etter 33:41-nederlaget mot ungarerne i gruppespillet i den nåværende Champions League-sesongen, var Kielers, som måtte gjøre seg uten den skadde Nikola Bilyk og Magnus Landin samt Pavel Horak etter Coronas sykdom, våken i første halvdel.

Pekeler og Wiencek bærer sterk
På baksiden stengte Hendrik Pekeler og Patrick Wiencek det defensive senteret på vanlig måte, bak som Danmarks verdensmester keeper Niklas Landin var en pålitelig støttespiller. Selv om ikke alt gikk greit i angrepet, var THW foran for første gang med fire mål på 10:6 (14. plass).

Den gode starten ga Kielers ekstra sikkerhet, spesielt siden superstjernen Sander Sagosen også antent i angrepet. Nordmannen satte gjentatte ganger lagkameratene i rampelyset og lyktes tre ganger selv frem til pause. Ledelsen kl 17:10 (26. plass) økte til og med til syv treff. Selv om ungarerne klarte å forkorte litt, tok THW en komfortabel femmålspute inn i kabinen ved pause.

Ledelsen fortsatte å smelte
Etter endringen dukket imidlertid Veszprem opp. Kielers manglet tilgang i det defensive og penetrasjonen i angrepet. Ledelsen smeltet bort og var utmattet midtveis i andre omgang klokken 24.24. Kort tid etter tok ungarerne ledelsen for første gang og forlenget den til fire mål.

 

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *