Spania ønsker å elektronisk registrere vaksinefornektere

Spanias helseminister Salvador Illa utelukket kategorisk en imobligasjon. Men hans land planlegger å elektronisk fange vaksine fornektere. Han ønsker å dele dataene med sine europeiske kolleger.

Spanske myndigheter planlegger et register med navnene på personer som har nektet å tilby vaksinasjon mot romanen coronavirus. Registeret er ikke offentlig tilgjengelig, men vil bli sendt videre til andre europeiske land, sa den spanske helseministeren Salvador Illa i et intervju med La Sexta TV på mandag.

Myndighetene ville handle «med stor respekt for databeskyttelse», sa Illa. Han gjentok at det ikke ville bli innført vaksinasjonskrav i det søreuropeiske landet.

Ifølge en studie publisert sist mandag av State Polling Institute Center for Sociological Studies, har andelen personer som nekter å bli vaksinert i Spania falt betydelig: 28 prosent av de spurte i desember ville avvise en tilbudt koronavaksine. Måneden før var dette tallet 47 prosent. Samtidig økte spanjolenes vilje til å vaksinere seg fra i underkant av 37 prosent til mer enn 40 prosent.

Spania var episenter for pandemien
Som i andre europeiske land begynte vaksinasjonskampanjen mot det nye koronaviruset i Spania på søndag. Den spanske regjeringen ønsker at 2,5 millioner mennesker skal vaksineres innen utgangen av februar.

Utover 10. januar: Braun forventer at nedstengningen forlenges
Interaktivt kart: Så mange mennesker er allerede vaksinert i staten din
Newsblog om Covid-19: All den nyeste informasjonen
Spania er et av de europeiske landene som er mest berørt av pandemien. På mandag oversteg dødstallet i EU-landet de 50.000 dødstallene. Antallet Corona dødsfall har økt med 298 til 50.122 siden den siste rapporten på torsdag, helsedepartementet i Madrid sa. Siden starten av pandemien har mer enn 1.879 millioner infeksjoner blitt oppdaget landsdekkende.

 

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *