Söder: «Det er rett og slett ikke nok vaksine»

Kort tid før den landsomfattende lanseringen av koronavaksinasjoner frykter statsminister Söder å levere flaskehalser til vaksinen. I mellomtiden advarer sikkerhetsbyråer mot forfalskning og tyveri.

Vaksinasjonskampanjer mot koronaviruset vil offisielt starte i Tyskland og mange andre EU-land på søndag. For å gi folk en vaksine så raskt som mulig, oppfordret Bayerns statsminister Markus Söder (CSU) til mer fart i produksjonen av Corona-vaksiner. Det tyske Røde Kors roste tyskernes vilje til å hjelpe til i vaksinasjonssentrene. Europol advarte mot falske vaksiner.

Vaksinasjoner med hjelp fra produsentene Biontech og Pfizer starter i gamle folks og sykepleiefasiliteter, som mobile vaksinasjonsteam er tilgjengelige for. Hvem er vaksinert først avgjøres av de føderale statene og myndighetene på bakken. De første dosene av vaksinasjon kom til de føderale statene lørdag morgen. I de kommende dagene og ukene skal flere kan leveres kontinuerlig.

«Tempoet i produksjonen må styrkes massivt»
Söder oppfordret til en hast i produksjonen av vagayear. «Dessverre kan det ikke være noen rask advarsel. Fordi det rett og slett ikke er nok vaksine,» sa Söder til Bild am Sonntag. » Produksjonstempoet må derfor økes kraftig. Ellers må mange vente for lenge.»

Alle andre tiltak var avhengige av den tilgjengelige mengden av vaksinen, understreket Söder. «Jo mer vaksine, jo mer frihet. Jo mindre, jo lenger begrensningene varer.»

Det tyske Røde Kors (DRK) bemerket en stor vilje til å bli utplassert i vaksinasjonssentrene. I Sachsen, for eksempel, ble rundt 300 nye ansatte søkt i forbindelse med vaksinasjonssentrene, fortalte DRK-president Gerda Hasselfeldt til Rheinische Post. Bare i løpet av en uke søkte 2000 personer, mange fra reiselivsnæringen, men også studenter og pensjonister.

13 700 nye infeksjoner i Tyskland
DRC har vært involvert i planlegging og bygging av vaksinasjonssentre i flere uker, sa Hasselfeldt. «Så langt er hjelpearbeiderne i DRC involvert i 270 av de planlagte 400 vaksinasjonssentrene. For tiden er flere tusen DRC-styrker involvert, de fleste av dem frivillige.»

Corona-tallene i Tyskland falt på søndag sammenlignet med forrige uke. Robert Koch Institute rapporterte mer enn 13 700 nye infeksjoner på en dag. De tidligere høyder var mer enn 30.000 tilfeller. Sist søndag ble det rapportert mer enn 22 700 nye infeksjoner.

På lørdag var en 101 år gammel kvinne den første tyske kvinnen som ble vaksinert i Halberstedt i Sachsen-Anhalt. Den føderale helseministeren Jens Spahn (CDU) ble overrasket over starten på vaksinasjonen i distriktet Harz. En talsmann for Spahn fortalte Bild am Sonntag at ministeren ønsket Edith K. som hadde blitt vaksinert på et sykehjem «alle de beste» og var fornøyd med henne. «Vi hadde imidlertid blitt enige med alle partnerlandene i EU og de 16 føderale statene om å levere til dem alle på lørdag og til å begynne med vaksinasjonene fra søndag.»

 

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *