Selskaper brace seg for corona krisen – ingen nye ansatte og lavere lønn, men bonuser gjenstår

Nederlandske selskaper er avstivet for å overleve koronakrisen. De sparer på ansatte og lønninger, men de fleste selskaper beholder dagens bonuspolitikk.

Dette er synet på forskning av konsulentfirmaet Willis Towers Watson blant arbeidsgivere i Europa, inkludert 109 nederlandske respondenter.

Dette viser at mer enn halvparten (51 prosent) av nederlandske selskaper ikke vil ansette nye mennesker innen 2020. 10% av arbeidsgiverne hadde allerede permittert ansatte, mens 8% planlegger å gjøre det.

Av de ulike gruppene sier 5 prosent av arbeidsgiverne at de sannsynligvis vil sparke «fagfolk» og ansatte i «forretningsstøtte» i de neste tre månedene.
Bedrifter holder seg lavt på lønningene, og 17 prosent av arbeidsgiverne er frosset ut resten av 2020. Totalt senker eller forsinker 21 prosent lønnsøkninger, mens 17 prosent vurderer dette.

For de fleste selskaper (59 prosent) forblir bonuspolitikken intakt. Ifølge Willis Towers Watson, dette tyder på at selskaper ønsker å fortsette å belønne og beholde viktige, høytytende ansatte. Nesten en av fem selskaper (17 prosent) har redusert eller planlegger å redusere bonusoppbyggingen.

Willis Towers Watson påpeker at tiltak som å senke og fryse lønninger beskytter eksisterende jobber. Men de er også forbundet med risikoen for at ansatte blir mindre motiverte eller involverte.

Ifølge konsulentselskapet er det nå viktigere enn noensinne å holde ansatte engasjerte og produktive. Arbeidsgivere må gjøre det ved å «bruke viktige verktøy og ressurser for å få jobben gjort og gi retning». Det er også viktig å motivere og inspirere ansatte.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *