Så mange mennesker er allerede vaksinert i staten din

Tyskland vaksinerer seg mot koronaviruset. Men hvor langt har myndighetene med landets største vaksinasjonskampanje gått? De første tallene gir nå informasjon om dette.

Nesten 42.000 mennesker i Tyskland har allerede fått den første injeksjonen med vaksinen mot koronaviruset. Dette er ifølge de nyeste tallene som Robert Koch Institute (RKI) har publisert på sin hjemmeside hver dag fra mandag til fredag siden denne uken. Dataene samles inn direkte fra vaksinasjonssentrene og av de mobile vaksinasjonsteamene og overføres til RKI via en sikker tilkobling.

Siden begynnelsen av vaksinasjonskampanjen mot koronaviruset har totalt 41 962 doser vaksinasjon blitt administrert, de fleste av dem i Nordrhein-Westfalen (7136), etterfulgt av Bayern (5219) og Baden-Württemberg (4721). Dette er også de tre mest folkerike føderale statene. I Sachsen-Anhalt, som allerede hadde gjort en tidlig start på første juledag, har 3985 doser av Biontech-vaksinen blitt injisert så langt.

I fremtiden har RKI til hensikt å bruke den totale befolkningen til å presentere vaksinasjonsraten. Så langt er imidlertid andelen vaksinerte personer i den totale befolkningen fortsatt ubetydelig, så de absolutte tallene er først oppført her.

Dataene er imidlertid ikke fullstendige og forventes å bli revidert oppover i ettertid. Helseforsikringsforeningene i de føderale statene rapporterer allerede høyere tall.

Mobile team vaksineres på sykehjem
De fleste som allerede er vaksinert (21 767) er, som forventet, sykehjemsboere. I tillegg ble nesten 15.000 vaksinedoser administrert over hele landet til personer som er en del av den første vaksinasjonsgruppen av faglige årsaker – som sykepleiere og leger.

 

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *