Roamler sprenger videre inn i Europa med € 20 millioner av vekstpenger: «Fortell meg hvor det ender»

«Jeg kan forestille meg at som investor tenker du nå: vent og se hvordan verden utvikler seg. Men det har egentlig ikke skjedd med oss,» sa han til Business Insider. «Vi vil fortsette å følge den veien vi har diskutert.»

Den nye investeringen kommer fra Endeit Capital, SmartFin og Achmea Innovation Fund. Den første var allerede involvert i finansieringsrunden på 4,5 millioner euro for fire år siden, og fikk deretter en betydelig minoritetsandel, mens de to andre navnene deltar for første gang.

Tjen penger med Roamler ved å gjøre oppdrag i butikkene
Roamler ble grunnlagt i 2011 av Martijn Nijhuis og Wiggert de Haan. Appen lar brukerne tjene penger ved å utføre oppgaver i butikkene.

Tenk på å fotografere tehyllen i et supermarked og telle aksjen. Eller sjekk om et apotek er fremme en dusj gel forfremmelse nok.
Mystery shoppere kan tjene noen euro per oppdrag, en fin side fordel. For produsenten gir det verdifull informasjon om hvordan deres produkter ligger i butikkene.

Roamler rullet dette konseptet ut til ti europeiske land og jobber med matgiganter som Unilever, Procter & Gamble og Red Bull.

Fra detaljhandel til installasjonsbransjen
Ten Haave var allerede involvert i forretningsplanen i de tidlige stadiene som frøinvestor. I 2015 tok han roret og styrte selskapet i en ny retning: installasjonsindustrien.

Selvstendig næringsdrivende installatører kan finne jobber via plattformen, for eksempel montering av en smart termostat eller reparasjon av en kjele. Disse jobbene kommer blant annet fra Eneco, Ring og ANWB. Roamler knytter dermed store selskaper til en gruppe på hundrevis av kvalifiserte fagfolk.

Ti Haave understreker at Roamler gjør mer enn å bringe tilbud og etterspørsel sammen, som Temper, TaskHero og Maqqie. «Vi sier ikke: her fest A og Mr A, du kjenner hverandre nå, lykke til med det,» sa Roamler direktør. «Våre kunder kjøper en løsning. Vi håndterer prosessen for å komme til den løsningen.»
Ta installasjon av en smart termostat. Roamler fastsetter dette oppdraget på vegne av et energiselskap, sjekker vitnemålene til installatøren, kontrollerer at arbeidet er utført riktig og håndterer administrasjonen. I mellomtiden trenger ikke selvstendig næringsdrivende å bekymre seg for salg eller fakturering.

Roamler fanger ikke provisjon per jobb, men mottar lønn per kontrakt gitt. I tillegg tjener selskapet på dataene og innsikten som plattformen genererer.

Rull ut installasjonsgren til resten av Europa
Installasjonsavdelingen kjører nå bra i Nederland. Med 20 millioner euro i finansiering, ønsker Roamler å gjøre det samme som det allerede har gjort med detaljhandelen: utvide til resten av Europa. Starter med Storbritannia.

Det skulle i utgangspunktet skje i juni, men koronakrisen har forsinket den til 1. Tyskland er nummer to i rollen. «Vi ønsket virkelig å gjøre det i år, men det kan være at det skifter til første kvartal 2021,» sa Ten Haave.

Ifølge konsernsjefen er den største utfordringen å snare store selskaper som kunder. «Det er ikke som du går inn og starter i morgen. Ledetiden er ofte seks til ni måneder.»

Roamler ønsker også å utvide datateamet, for å ytterligere forbedre sine tjenester og fremfor alt gjøre dem smartere.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *