Produsenten Nikola har ikke levert en hydrogenlastebil ennå, men er allerede verdt $ 23 milliarder

e levering av den første hydrogenlastebilen vil ta måneder. Likevel har investorer allerede entusiastisk vendt seg til Nikola Motor Company. Avsatt.

Verdien av det amerikanske selskapet nådde en topp på $ 34 milliarder på 9 juni. Det er mer enn markedsverdien av Ford, som forventer $ 115 milliarder i inntekter i år. Hva med Nikola? Ikke forvent å selge en enkelt lastebil i 2020.

Nikolas aksjer har siden falt noe og selskapet er verdt mer enn $ 22 milliarder. Fortsatt en sjenerøs verdivurdering for et selskap uten omsetning.

Administrerende direktør og grunnlegger Trevor Milton sier nye aksjonærer «bryr seg ikke» hvor langt frem leveringsdatoen er. «De bryr seg mer om miljøpåvirkningen av det vi gjør,» sa Milton i et intervju med CNBC.

«»Å, er du fortsatt seks eller åtte måneder unna noen omsetning? De bryr seg ikke. De sa: «Vet du hva? Du forandrer verden. Du kommer til å kutte utslippene mer enn noen vi noensinne har investert i. »

Hydrogen må utgjøre en forskjell for Nikola
Nikolas aksjekurs ble utløst på aksjemarkedet av rapporter om at det tar reservasjoner for Badger fra juni 29. Det er en pickup lastebil som konkurrerer med Ford F-150 og Tesla Cybertruck.

De virkelige pengene til Nikola ligger imidlertid med lastebilkombinasjoner med traktor og semitrailer. Elon Musk har også store forventninger til lastebiler med en alternativ kjøretur. Det er imidlertid stor forskjell på Nikola og Tesla: Der Musks selskap velger elektriske lastebiler, gambler Milton på hydrogen.

«Nikolas hovedinntektsstrøm er lastebiler», sier Milton. «Vi kan tjene ca $ 750.000, eller mer, per lastebil solgt. Det er nesten fem ganger hva våre konkurrenter tjener per lastebil. Dette er fordi vi legger drivstoffteknologi som vi eier inn i den. Vi produserer også hydrogenet. Det er slik vi tjener pengene våre.»

Ifølge Nikola gir hydrogenbrenselceller mange fordeler i transportsektoren. En elektrisk lastebil med stor rekkevidde krever store batterier – og de er tunge. Brenselcellen er derfor mer attraktiv for lengre avstander.

CNH Industrial, en produsent av tunge lastebiler og landbruksmaskiner med merker som Iveco, Case og New Holland, har tidligere investert $ 100 millioner i Nikola. Siden notering på Nasdaq-børsen 4.

Nikola har sin egen energiforsyning i hendene
Med brenselceller kan Nikola skille seg fra Teslas ladenettverk, mener Milton.

«Det kreves mer energi å produsere hydrogen enn å lade en elektrisk lastebil», sier Milton. » Men fordelen er å bygge hydrogenstasjoner langs store motorveier. Der har du enkel tilgang til energi og du betaler mindre enn 4 øre per kilowattime.

I California kan Nikolas lading være opptil 30 øre per kilowattime, noe som tilsvarer Tesla. $ 10 milliarder i bestillinger er allerede på plass, inkludert fra ølbrygger AB InBev.

– Hvis du sammenligner kostnadene for elektrisk og hydrogen, er et batteri i utgangspunktet billigere hvis du betaler samme sats for energi, sier Milton. «Men det er ikke tilfelle, fordi du også betaler verktøyet for levering. Vi kontrollerer tilførselen av hydrogen, slik at vi kan få virkelig billig energi.

Skepsis til Nikolas ruvende takknemlighet
Til tross for optimismen, er det mange mennesker som er skeptiske til Nikolas skyhøye takknemlighet.

Selskapet er en av de mest populære aksjene på investeringsapp Robinhood, enda mer enn General Motors eller Netflix. Samtidig rangerer Nikola sjette i aksjer som investorer er korte på, ifølge data fra S3 Partners. Det betyr at investorene spekulerer på en nedgang i fremtiden.

«Jeg tror ikke de noensinne vil klare å massekjøre en bil», sa den berømte shortselleren Andrew Left til Business Insider. Han beskriver Nikola som en «wannabe Tesla».

Elon Musks selskap vil snart lansere nye kunngjøringer under «Battery Day». Ifølge den ryktede strømmen viser den amerikanske bilprodusenten banebrytende batteriteknologi.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *