Pave Frans: Alle bør ha tilgang til Corona vaksinasjon

Corona restriksjoner også råde i Vatikanet, så pave Frans ikke proklamere sin julebudskap i Peterskirken. Han stiller et klart krav om dette.

I sitt julebudskap husket pave Frans mange lidende rundt om i verden og ga den pavelige velsignelsen «Urbi et orbi». «Å komme til enighet med vold og urettferdighet ville være å avvise julens glede og håp,» sa Francis fredag i benediktinerhallen i det apostoliske palasset, og husket alle de som står opp for lidelse.

Lederen for den katolske kirke måtte gi velsignelsen i mindre kretser på grunn av Corona restriksjoner. I påsken hadde han gjort det fra Peterskirken. Vanligvis paven forventer et hav av pilegrimer i Petersplassen – i år torget ble feid som tom.

«Alt i samme båt»
I sin julemelding ba Francis om solidaritet med ofre for pandemien, for eksempel kvinner som har vært ofre for vold i hjemmet eller folk som mistet jobbene sine i krisen. Corona-vaksinen bør også gjøres tilgjengelig for alle mennesker, spesielt de mest sårbare. «Vi er alle i samme båt,» sa han.

I lys av den globale situasjonen i kriserammede land, rettet 84-åringen oppmerksomheten mot skjebnen til de mange barna i Jemen, Syria og Irak som lider av krig; men også til vold og utvisning, som ble påført etniske grupper som Yazidis eller Rohingya.

Han ba om fred og lindring i land på det afrikanske kontinentet der terror, vold og naturkatastrofer påvirker mennesker, som Mali, Burkina Faso, Niger, Etiopia eller Mosambik. Han oppfordret også til at våpenhvilen i Øst-Ukraina og Nagorno-Karabakh skulle opprettholdes, for fredsinnsats i Sør-Sudan, Nigeria og Kamerun for å fortsette, og ba om forsoning mellom Israel og Palestina.

Kraft og trøst
I det hellige land, i julen, hadde de trofaste bedt om en slutt på Corona pandemien ved midnattsmessen i Betlehem, Vestbredden området aktet som fødestedet til Jesus. Som alle julefeiringene i år, denne messen fant sted under Corona restriksjoner og bare i nærvær av kristne embetsmenn.

I sin julemelding så den argentinske Francis også til det amerikanske kontinentet. Han ønsket de landene som ble hardt rammet av Corona styrke og komfort; land i Asia, hvor naturkatastrofer forårsaket befolkningen.

 

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *