På grunn av Trumps veto: Millioner av amerikanske borgere uten arbeidsledighetstrygd

Trump ønsker ikke å signere den siste Corona-stimulanspakken. Han ønsker å gjenskape det todelte kompromisset. Millioner av arbeidsledige er ofre for den politiske tvisten.

Millioner av amerikanere mistet sin rett til arbeidsledighetstrygd i løpet av helgen fordi den sittende amerikanske presidenten Donald Trump så langt har blokkert en stimulanspakke. Pakken med tiltak godkjent av begge parter i Kongressen, som utgjør ca 900 milliarder amerikanske dollar (ca 740 milliarder euro), gir blant annet for betaling av en høyere arbeidsledighetstrygd frem til mars og utvidelsen av eksisterende hjelp.

UsAs president-valgte Joe Biden sa at det var uansvarlig for «millioner av familier» å «ikke vite om de kommer til å få endene til å møtes» umiddelbart etter jul på grunn av Trumps avslag. Trumps uansvarlige handlinger vil få «ødeleggende konsekvenser» for landet midt i Corona-krisen, advarte Biden lørdag.

Trump krever mer penger – partiet motsetter seg det
Under stimulanspakken vil de fleste borgere motta en engangshjelp betaling på 600 dollar. Trump kaller imidlertid blant annet for en økning i betalingen til 2000 dollar per innbygger og har så langt nektet å vedta loven med sin signatur. Trumps republikanere i Representantenes hus avviste imidlertid en slik økning på torsdag. Det er lite sannsynlig at det vil være flertall i Senatet heller.

«Republikanerne må slutte å spille spill mens amerikanerne sulter,» sa den demokratiske senatoren Elizabeth Warren lørdag på Twitter.

Millioner berørt av Trumps veto
Som et resultat av Corona-krisen mottok rundt 20,4 millioner mennesker i USA nylig noen former for arbeidsledighetstrygd, nesten 19 millioner mer enn på samme tid i 2019. På grunn av ulike programmer og tidsfrister er det anslått at bistanden nå er utløpt for rundt 10 til 12 millioner mottakere. Men hvis en ny lovgivning trer i kraft senere, vil de fleste av dem sannsynligvis få ytterligere støtte. Arbeidsledighetstrygd i USA er vanligvis relativt små og begrensede i tid.

Til tross for utløpet av visse Corona-medhjelpere, har Trump formelt til begynnelsen av januar å vedta den lovgivende pakken med sin signatur eller veto den. Imidlertid vedtok stimulanspakken, som har blitt gjemt i tøffe forhandlinger, også en del av den føderale regjeringens budsjett på rundt ‘1,4 billioner. En lov om midlertidig finansiering av transaksjonene utløper så tidlig som mandag. Hvis Trump ikke signerer lovforslaget innen da, vil det være en såkalt nedstengning. Les mer her.

 

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *