På denne måten kan et jobbintervju finne sted hvis rekruttereren din er en algoritme – denne digitale kunstneren opprettet et interaktivt AI-prosjekt som du kan prøve selv

«Hvordan er ditt forhold til moren din?», er ikke direkte et spørsmål du forventer under et jobbintervju.

Men i en verden der kunstig intelligens kommer til å spille en viktig rolle i jobbsøknadsprosedyrer, kan slike bisarre og sosialt upassende spørsmål bli normale. Det er ifølge en digital kunstner som ønsker å advare hvordan fremtiden kan se ut hvis vi ikke følger med.

I det nye interaktive nettprosjektet «An Interview With Alex» viser den kinesiskfødte og New York-baserte multimediakunstneren Carrie Sijia Wang en verden der jobbintervjuet holdes av en AI-rekrutterer.

AI rekrutterer analyserer ansiktet ditt under jobbintervju
På omtrent 12 minutter analyserer Alex ansiktsuttrykkene dine, talemønstre, løsninger du gir for abstrakte oppgaver og svarene dine på personlige og påtrengende spørsmål som den ovenfor.

Wang forteller Business Insider at spørsmålene er basert på en berømt studie der folk må skape intimitet med hverandre ved å stille hverandre 36 personlige spørsmål.

Alex mål er å avgjøre om du passer inn i det fiktive selskapet Open Mind. Ved å gjøre det, sier han illevarslende at dette er «den største, og på kort sikt, det eneste, generelle selskapet i verden.»

Alex forteller deg at Open Mind anser lekenhet, tilkobling, åpenhet og positivitet for å være svært viktig og er på utkikk etter «mini-spillere» for å vinne små spill som hjelper selskapet på en uklar måte. Du trenger ikke å bekymre deg fordi du er «fullt beskyttet mot konsekvensene av dine handlinger».

«Prosjektet tar på selskaper som legger stor vekt på viktigheten av optimisme,» sa Wang til Business Insider.

Kunstig intelligensens rolle på arbeidsplassen vokser
Wang sier at hun i begynnelsen betraktet prosjektet som «spekulativ fiksjon» og at det hele virket litt usannsynlig, men at hun i løpet av sin forskning innså at bruken av kunstig intelligens i søknadsprosessen og ledelsen er «ganske merkelig og absurd» i seg selv.

Hun siterer eksempler på klager fra Uber-sjåfører som administreres av en algoritme.

Etter hvert som rollen til kunstig intelligens spiller på arbeidsplassen blir mer og mer, oppstår spørsmålet om nøyaktig hvordan applikasjoner fungerer og for hvem.

«AI tar over fordommene til sine skapere og ser ofte ut som en svart boks til brukeren. Som et resultat oppfører kunstig intelligens som brukes til personalmål ofte seg som et middel til kontroll og undertrykkelse på arbeidsplassen», skriver Wang i en blogg.

Mens talsmenn sier AI setter en stopper for menneskelig bias og diskriminering under søknadsprosessen, motstandere advarer om at AI-applikasjoner er like partisk som folk de blir matet av og i noen tilfeller føre til mer diskriminering mot ansatte.

Ta utfordringen selv? Prøv AI-intervjuet her selv for å se om du er ansatt hos Open Mind.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *