Nederlandske selskaper ønsker mangfold på arbeidsplassen, men de gjør lite med det

Nederlandske selskaper gjør ennå ikke mye arbeid ved å oppmuntre til mangfold på arbeidsplassen. Mens det er et ønske i personalavdelinger om å ansette flere kvinner eller ansatte med migrasjonsbakgrunn, handler et flertall ikke på dette.

Dette er synet til konsulentfirmaet Berenschot, forlag Performa og AFAS Software, basert på en undersøkelse av nesten 2000 HR-ansatte.

I undersøkelsen sa 66 prosent av respondentene at de ikke aktivt styrte på mangfold. Av disse selskapene eller organisasjonene uten en aktiv mangfoldspolitikk, viser mer enn en tredjedel at de burde.
Kilde: Performa Publishing/Berenschot/Afas Software
Forskningsresultatene står i kontrast til de mange kunngjøringene om forbedret mangfoldspolitikk fra store selskaper i USA. De fulgte antirasismeprotestene etter at den svarte amerikaneren George Floyd døde i politibrutalitet.

For eksempel annonserte Adidas at minst 30 prosent av alle nye ansatte sportsklær produsenten ansetter i USA vil være svart eller med en latinamerikansk bakgrunn. Teknologigiganten Apple lovet å gjøre mer forretninger med svarte gründere. Jeans-merket Levi Strauss planlegger å utnevne en mangfoldssjef og tar sikte på å utnevne et svart styremedlem, fortalte selskapets administrerende direktør til forretningsmagasinet Fast Company.

I Nederland, ifølge forskerne, er det mange forskjeller mellom sektorer. Innenfor den offentlige administrasjonen indikerte for eksempel 44 % av selskapene at de aktivt fremmet mangfold på arbeidsplassen. I industrien og industrien var dette 15 %. Dette sier ikke noe om det faktiske mangfoldet i arbeidsstyrken til disse selskapene.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *