Nederland forbereder seg på en bølge av konkurser – forbrukere og bedrifter holder hendene på kuttet

Nederland må ta hensyn til en bølge av konkurser. Det er forventningen til kredittselskapet Coface.

I en rapport publisert på torsdag sier Coface at antall konkurser i Nederland vil øke med 36 prosent i løpet av det neste halvannet året.

Nesten 8000 selskaper vil bli berørt i denne perioden. I hele 2019 ble 3792 selskaper drept, ifølge avisen Trouw, basert på cofaces funn. Dette tallet inkluderer enkeltmannsforetak.

Ifølge direktør Edwin Busio i Coface Nederland, er landet vårt nå i en pause før stormen, fordi det tar litt tid for økonomiske problemer i selskaper å føre til konkurs. Ubetalte fakturaer betales ikke umiddelbart, og oppstartsinnkrevingsprosedyrene tar ofte noen uker.

Vårt land er ikke alene i de negative utsiktene. Sammenlignet med 2019 vil antall konkurser over hele verden øke med en tredjedel mellom nå og 2021.

Flere konkurser på grunn av koronakrise
Konkursene er et resultat av koronakrisen, som ifølge Coface skjer på to måter. For det første er fortsatt usikkerhet om kriseløpet forårsaker besparelser i husholdningene og eliminering av forretningsinvesteringer.

I tillegg har krisen ført til at noen selskaper har lidd uopprettelig produksjonstap.

Sentralbankens tiltak for å støtte finansmarkedene forsinker bare delvis justeringer i arbeidsmarkedet og kontantstrømproblemer i selskaper.

Coface spår at resesjonen vil intensivere i 2020 enn i 2009.

For tidlig å bestemme seg for mer statsstøtte
Til tross for statlige tiltak vil konkursbølgen sannsynligvis ramme alle de store økonomiene, forventer Coface.

Fremvoksende økonomier som Brasil og Tyrkia står også overfor en nedgang i turistinntektene og færre bidrag fra arbeidere i utlandet. Videre opplever de fallende inntekter på grunn av fallende råvarepriser.

Ifølge Coface-direktør Busio er det trolig for tidlig for regjeringen å avgjøre om det er behov for langsiktig støtte. » Det er det regjeringen må bestemme i høst.»

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *