Lampe med UV-C fra nederlandsk Signify bidrar til å slå av coronavirus, sier amerikanske forskere

En spesiell type UV-lys fra lamper fra det nederlandske belysningsselskapet Signify har vist seg å være effektiv i å deaktivere det nye koronaviruset. Forskere fra et amerikansk forskningssenter for smittsomme sykdommer kom til denne konklusjonen, melder det børsnoterte selskapet.

Forskerne, som jobbet ved Boston Universitys medisinske fakultet, undersøkte effekten av såkalt UV-C fra en Signify-lampe på koronavirus. Etter seks sekunder var viruset 99 prosent borte.

Ifølge Signifys administrerende direktør Eric Rondolat viser resultatene at UV-lyset fungerer som en forholdsregel mot viruset. For å støtte kampen mot sykdommen, ønsker selskapet også å gjøre teknologien tilgjengelig for andre belysningsselskaper.

Forskningsresultatene er ennå ikke publisert i et vitenskapelig tidsskrift. Dette betyr blant annet at andre forskere enn forskerne selv ennå ikke har gjort en vurdering av kvaliteten på forskningen.

UV-C er ikke nytt som desinfeksjonsmiddel. Signify, den tidligere belysningsdivisjonen til Philips, rapporterer på sin hjemmeside at denne form for stråling har blitt brukt av forskere i førti år som desinfeksjonsmiddel mot bakterier og virus. Det handler eksplisitt om behandling av materiale og ikke mennesker, fordi UV-C er skadelig for huden. Foreløpig har ingen av Signifys UV-C-lamper blitt godkjent som medisinsk utstyr.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *