Klart flertall ønsker vaksinasjon – eksperthåp til våren

Ifølge meningsmålingen ønsker et stort flertall av tyskerne å bli vaksinert mot Corona. En ekspert demper imidlertid håp om en rask slutt på restriksjonene.

Om lag to tredjedeler av tyskerne ønsker å bli vaksinert mot koronaviruset, ifølge en undersøkelse. I undersøkelsen utført av meningsmålingsinstituttet YouGov på vegne av det tyske pressebyrået, sa 32 prosent av respondentene at de ønsket å bli vaksinert så snart som mulig.

Ytterligere 33 prosent er også fast bestemt på å gjøre det, men ønsker fortsatt å vente på mulige konsekvenser av vaksinasjon hos andre. 19 prosent har valgt vaksinering, mens 16 prosent er usikre.

Ekspert forventer ikke betydelige lettelser før påske
Men ifølge den Kiel-baserte smittsomme medisineksperten Prof. Helmut Fickenscher, vil Corona-vaksinasjonslanseringen på søndag over hele Tyskland «ikke påvirke epidemien for tiden.» «Dette er fordi vi bare har altfor mange mennesker til å vaksinere, og vi vil ikke ha nok vaksine i lang tid fremover,» sa Fickenscher. Han er direktør for Institute of Infectious Medicine ved Universitetssykehuset Schleswig-Holstein (UKSH) og president i Den tyske foreningen for undertrykkelse av virussykdommer.

Ifølge Fickenscher, en gunstig corona utvikling i 2021 avhenger av om den omfattende vaksinasjonen av befolkningen – det være seg 60 eller 80 prosent – er ferdig før vinteren 2021/2022. Før påske forventer fickenscher ikke betydelige avslapninger i Corona-utgavene. Kanskje noen næringer kan gjenåpne før det. Men han forventer ikke en relevant lettelse i hverdagen før det blir betydelig varmere. Derfor vil han at våren skal starte varmt og tidlig.

 

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *