Invester deg selv for pensjonen din i boks 3 eller via en skattefordelskonstruksjon: På denne måten ender du opp med € 2100 pensjon per måned

Det er mye å gjøre med pensjoner i Nederland. Ansatte som er medlemmer av pensjonsfond vil møte et nytt system, der de blir mer avhengige av aksjemarkedet.

Men også for alle som bygger opp sin egen pensjon, som arbeidstaker eller selvstendig næringsdrivende, vil de nødvendige endringene endres i årene som kommer.

Hvis du bygger opp en pensjonspott individuelt for senere, så i praksis har du to smaker: du kan investere og bygge opp eiendeler som er beskattet i boks 3 av inntektsskatt, eller du velger en skattefordelsoppbygging av eiendeler (livrente investeringslov), som deretter knytte visse forpliktelser.

Bygge din egen pensjon: boks 3 eller skattefordelsbygg
I boks 3 betaler du skatt på besparelser og investeringer årlig over fritaket på nesten 31.000 euro per person. Det reduserer netto avkastning av kapital du bygger opp i boks 3.

Dette sammenligner med det faktum at eiendeler du har i boks 3, når du pensjonerer deg, ikke er underlagt inntektsskatt i boks 1. Du kan også helt bestemme hvordan og når du adresserer denne kraften.

Motparten av boks 3 er oppbyggingen av pensjon gjennom en foreclosed investeringskonto. Pengene du investerer er da unntatt fra formuesskatten i boks 3 under oppbyggingsfasen. På den annen side har du en plikt til å sette den akkumulerte rikdommen inn i et fordelsprodukt når du pensjonerer deg.

Et slikt fordelsprodukt tilbys av et forsikringsselskap eller en bank. Dette gir deg en fast månedlig fordel for en periode som skal bestemmes, for eksempel 20 år.

Ytelsen er en brutto stønad beskattet ved inntektsskatt i boks 1.

Skattefordel i denne ordningen er også at du kan øke beløpene du investerer i oppbyggingsfasen som fradrag i den årlige selvangivelsen. Du må imidlertid ha et påviselig pensjonsgap. Du kan lese her.

Alle som står overfor valget mellom å bygge makt for senere via boks 3 eller gjennom en skattevennlig struktur vil sannsynligvis møte en stor endring fra 2022 og utover. Rutte-regjeringen ønsker å justere beskatningen i boks 3 på en slik måte at skattebyrden på investeringen vil øke svært kraftig. Les nøyaktig hvordan planene fungerer.

Beregningseksempel: skattefordelsinvestering for en fordeling på € 2100 per måned
For å se hva du bør ta hensyn til når du bestemmer deg for å bygge din egen pensjon i boks 3 eller gjennom en skattevennlig struktur, har vi opprettet et beregningseksempel.

Tenk deg å starte i tide og sette av et månedlig beløp fra 27 år til en investeringskonto reservert for pensjonen din. Du velger den skattevennlige konstruksjonen og betaler ingen kapitalskatt i boks 3.

Hvis du reserverer 300 euro per måned og bruker innskudd på totalt 3600 euro per år som fradrag for inntektsskatt i boks 1, kan du også bruke denne skattefordelen til å sette inn litt mer i det følgende året. Da er det mulig, for eksempel, å få et innskudd på 410 euro per måned.

Hvis du investerer 410 euro per måned i 40 år skattefritt til en avkastning på 5 prosent per år, vil du ende opp med et endelig beløp på ca 610.000 euro. Du kan beregne dette her med et verktøy fra nettstedet berekenhet.nl.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *