I skianlegg kaos hersker til tross for Corona

I Østerrike stormer folkemengder skibakkene. I Tyskland er disse blokkert, men mange kommer til å ake. Det er mange brudd på Corona regler.

Angrep på skianleggene i Østerrike, folkemengder også i Schwarzwald og Orefjellene: I helgen ønsket mange mennesker å bruke fritiden til en tur inn i snøen, til tross for den spente Corona-situasjonen, for eksempel i Sachsen. I Østerrike var det store trafikkorker noen steder, med noen som trakk nødbremsen og blokkerte tilgangen til bakkene.

Bodental i Kärnten, som tilbyr vintervandring og langrenn, forble stengt etter angrepet lørdag på søndag, det samme gjorde akebakkene i Semmering, om lag 100 kilometer sørvest for Wien. Skianleggene Hinterstoder, Wurzeralm og Kasberg i Oberösterreich var fulle midt på dagen på søndag, og biler ble slått bort ved inngangen til dalen. På lørdag måtte en stor folkemengde oppløses i Damüls i Vorarlberg, om lag 70 kilometer sør for Lindau ved Bodensjøen.

Tøffe regler avskrekker de fleste turister
I Østerrike er mange skianlegg åpne, men praktisk talt bare for beboerne. For ankomster fra utlandet gjelder et ti-dagers karantenekrav, noe som avskrekker de fleste turister. I tillegg er de spesielt effektive FFP2 masker nødvendig som munn- og nesebeskyttelse for alle skiløpere over 14 år som bruker gondoler eller heiser eller må stå i kø. Taubanene bærer noen ganger bare halvparten så mange gjester for å kunne overholde avstandsregler. Billetter bør bestilles online.

Publikum i Damüls var forårsaket av mangel på snø i nærliggende områder, andreas Gapp, leder av Vorarlberg taubaner, annonsert på søndag. «Vi har lært av dette og vil tilpasse våre konsepter så snart som mulig.» Ellers tok han et positivt syn på juledagene. «Folk bruker FFP2-masken, holder avstand og aksepterer gastronomireglene», sier han.

Ingen komme gjennom for ambulanser
I Bodental og på Semmering ble myndighetene varslet av «massive kjøretøy parkert i veikanten». Noe av tilgangen til brannbiler eller ambulanser ble hindret, sto det. Hundrevis av ekskursjonister var da på vei, og Coronas avstandsregler kunne ikke lenger garanteres. Første juledag hadde Semmering forsøkt forgjeves å begrense antall sledgers med barrierer. Begge lokalsamfunnene stengte innkjørslene helt på søndag.

Salzburg-fjellene er godt besøkt, men plasseringen er avslappet, rapporterte talsmannen for Salzburg taubaner, Erich Egger. De er hovedsakelig dagsturister. Rundt 3000 gjester var på Schmittehöhe på søndag, mot opptil 16.000 gjester om dagen tidligere år.

 

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *