Hvorfor vil du forlate din nåværende arbeidsgiver? Hvordan svare på dette spørsmålet i henhold til HR-sjefen i Wolters Kluwer

Du kan si faen meg at du skal få det. Spørsmålet om hvorfor du vil forlate din nåværende jobb når du søker på en ny jobb.

«Eller: hvorfor søker du?», legger Judith Janssens. Hun er HR-direktør for Global Platform Organisation (GPO) i Wolters Kluwer og må håndtere å tiltrekke seg og vurdere talenter i IT-roller på daglig basis.

Ifølge amerikansk forskning blant rekrutterere av Simply Hired, spør 56 prosent av dem hvorfor kandidaten er på utkikk etter en ny jobb. Spørsmålet er selvfølgelig i hvilken grad dette også gjelder for Nederland, men det tilbyr en global måler. Og hvordan svarer du best på det spørsmålet?

«Jeg må ha denne jobben, på dette punktet tar jeg alt jeg er ansatt for å gjøre.» Ehm… nei.

«Sjefen min er en tyrann, jeg ønsker å komme ut så snart som mulig», heller ikke praktisk. Selv om det er sant, fungerer det bare å snakke negativt om arbeidsgiveren din mot deg.

«Jeg kunne trenge en lønnsøkning og tror jeg kan tjene mer penger her.» Topp, men du sier ikke det i et jobbintervju heller.

Spørsmålet er en klassisk fallgruve som kan komme tilbake på flere måter. Når bør du være oppmerksom?

Noen eksempler fra boken 199 spørsmål for utvelgelsesprosessen av Gupta Timmermans:

Hva liker du minst med din nåværende jobb?
Hvorfor vurderer du å forlate din nåværende arbeidsgiver?
Hvem var din minst favoritt leder og hvorfor?
Hvis jeg ringte din siste manager, hva ville han si om deg?
Har du noen gang blitt veldig sint på jobben?
Har du noen gang vært våken fra jobben?
Hvis du var i begynnelsen av karrieren din igjen, hva annet ville du gjøre?
Hva fikk deg til å bestemme deg for å bli en stilling?
Hva tror du er viktig med arbeid?
Hvis du ser på vår organisasjon og din nåværende organisasjon, hvor ser du kulturelle forskjeller?

«Sørg for at du er forberedt på dette», er janssens» inderlige rop. «Vær klar, ærlig og konstruktiv. Hvis du drar av en mindre morsom grunn, prøv å forklare dette på en måte «uten å skitne reiret».

Det kan være lettere å legge sannheten på bordet, men ikke gjør det uansett. «Det pryder deg som person og indikerer at uansett hvor vanskelig situasjonen er, håndterer du det profesjonelt og modent eller prøver å håndtere det.»

Ansvar og vekst
Den amerikanske forskningen viser at det er et perfekt svar på spørsmålet om hvorfor du leter etter en ny jobb. «Ifølge 78 prosent av intervjuerne sier den ideelle kandidaten at han ønsker mer ansvar og ønsker å vokse i karrieren», sier Simply Hired.

Så ikke fokuser på fortiden og hva som skjer i din nåværende jobb, men hva du ønsker å få ut av den nye. Janssens: «I svaret ditt, behandle et bestemt produkt eller en del av stillingen og si at du er selvfølgelig der fordi selskapet appellerer til deg så mye.»

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *