Hva skjer bak kulissene til et romoppdrag

Samtaler fra verdensrommet er ikke uvanlig for Berti Meisinger. Som misjonsdirektør har hun blant annet veiledet den tyske astronauten Alex Gerst. Her gir hun et innblikk i arbeidet sitt.

Hun ble kjent som «høyre hånd» av astronauten Alexander Gerst, som hun også kommuniserte i bayersk i verdensrommet i stedet for på engelsk. I dette intervjuet snakker Berti Meisinger om hverdagslige oppgaver som rengjøring i rommet. Og det avslører hvordan romfart vil utvikle seg.

Som misjonsdirektør ved European Space Agency (ESA) planlegger, koordinerer og følger du oppdragene til europeiske astronauter på den internasjonale romstasjonen (ISS). Hva fascinerer deg med dette yrket?

Berti Meisinger: Jeg har alltid vært fascinert av det faktum at det er så mye der ute at du ikke vet ennå og hva du skal utforske. Selv da Voyager-sondene ble lansert på 1970-tallet, var jeg begeistret over det du kunne se gjennom dem. I tillegg har du et annet perspektiv på verden fra verdensrommet og ser ting som du ikke ser ellers. Selv om jeg ikke er en vitenskapsmann som utfører eksperimenter selv, kan jeg støtte mange spennende eksperimenter i løpet av jobben min.

Det faktum at jeg bor og vokste opp bare fem kilometer fra kontrollsenteret til det tyske luftfartssenteret (DLR) i Oberpfaffenhofen har hjulpet meg med å velge denne karriereveien.

 

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *