Forskere oppdager ukjente blåhvaler i Det indiske hav

En ny bestand av blåhval er oppdaget i Det indiske hav, melder flere vitenskapsportaler. Den uvanlige sang av dyrene har så langt blitt hørt på tre forskjellige steder, som er ca 3500 kilometer fra hverandre, skriver «Sciencealert». Første gang sangen ble hørt i 2017 utenfor kysten av Madagaskar, senere i Arabiahavet utenfor kysten av Oman og også i det sentrale Indiahavet.

Alt peker på en annen bestand av blåhval
Ifølge Boston Herald har det blitt antatt at det bare er en bestand av blåhval i denne regionen, som er preget av sitt eget unike rykte. Hvaler oppdaget i området ville rett og slett ha blitt lagt til den kjente befolkningen. De nye sangene samsvarer imidlertid ikke med de kjente. Forskerne konkluderte derfor med at det må være minst to bestander i havet.

«Etter alt arbeidet med hvalsanger, forestille seg at det er en befolkning der ute som ingen visste noe om før 2017 er bare fantastisk,» Salvatore Cerchio, direktør for Cetacean programmet på USA-baserte African Aquatic Conservation Fund, sa i en pressemelding fra New England Aquarium. Selv om det er vanskelig å tildele vokalen til en enkelt hval bare på grunnlag av en lydfil og uten genetiske eller visuelle data, er forskerteamet likevel overbevist om oppdagelsen. Bare timer etter at sangene nådde mikrofonene utenfor kysten av Oman, ble hvalene oppdaget utenfor kysten, melder Sciencealert.

På 1900-tallet var blåhval nesten utryddet
Blåhval er de største dyrene i verden og ble nesten utryddet av industriell hvalfangst på 1900-tallet. Slaget overlevde bare noen få dyr, som nå er strengt beskyttet. Likevel er dyrene truet av menneskelig inngripen i naturen.

«I 20 år har vi fokusert på den truede knølhvalen i Arabiahavet, som vi tror bare om lag 100 dyr lever utenfor kysten av Oman,» sa Suaad Al Harthi, administrerende direktør for Omans environmental protection agency, ifølge pressemeldingen. » Nå begynner vi å lære mer om en annen bestand av blåhval, som er like spesiell og sannsynligvis like sårbar.» Ny innsikt i denne befolkningen er viktig for å beskytte dem.

 

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *