Etter kritikk av Laschet: NRW ønsker å reversere maskekontrakt

NRW statsminister Armin Laschet har vært under press i ukevis over ordre til et moteselskap. En av disse kontraktene skal nå anbudses på tilbud. Opposisjonen krever avklaring.

Staten Nordrhein-Westfalen vil behandle og re-anbud en ordre for produksjon av daglige masker for politiet. Ifølge innenriksdepartementet er 1,25 millioner masker i saken til en kostnad på 1,9 millioner euro.

Mot ordren gitt til Mönchengladbach moteselskapet van Laack i høst, hadde et advokatfirma på vegne av en Wuppertal entreprenør flyttet før Rheinland Award oppfinnsomhet Chamber. Hun hadde også ønsket å tilby utstyr, men hadde ikke kommet til toget.

Firmaet klaget over at det ikke hadde vært noen regelmessig anbudsprosedyre, og at landet i stedet hadde påkalt haster. Advokatene var nå fornøyd med den nåværende reverseringen og EU-omfattende re-anbud.

Kontakt via Laschet-Son
Van Laack-selskapet hadde mottatt flere millioner dollar bestillinger for verneutstyr i løpet av Corona pandemien. Spesielt fremprovoserte rekkefølgen på ti millioner vernefrakker massiv kritikk fordi det ble kjent at Johannes «Joe» Laschet, sønn av NRWs statsminister Armin Laschet (CDU), hadde etablert kontakt med selskapet. I tillegg til frakkene hadde tekstilselskapet også mottatt to bestillinger fra NRW-politiet for 1,25 millioner såkalte hverdagsmasker laget av stoff, hvorav den ene nå blir reversert.

Armin Laschet hadde også kommet under personlig press på grunn av prisen. Og opposisjonen fortsetter å skyte på statsministeren. «Jeg forventer at statsregjeringen nå forklarer hvordan dette kunne ha skjedd,» sa SPDs parlamentariske gruppeleder Thomas Kutschaty om reverseringen. » Inntil nylig har det alltid understreket at alle reglene har blitt overholdt. Hvordan kunne denne super-Gau skje? I alle fall forlater statsregjeringens innrømmelse ikke tildelingen av van Laack i et godt lys.

En talsmann for hjemmekontoret sa at til tross for den nye samtalen, hadde politiet nok hverdagsmasker. Det er fortsatt et stort lager av FFP1 masker. I tillegg er maskene for den første leveransen så holdbare at de også holder 50 vasker i stedet for de antatte 30.

 

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *