Den nye 13-tommers MacBook Pro er den beste arbeidsdatamaskinen for Apple-fans som ønsker en kompakt enhet

Den nyeste oppdateringen til 13-tommers MacBook Pro kan se ut som forgjengeren, men det er en stor forbedring: et nytt tastatur som er fint signert, roligere og mindre sannsynlig å bryte.

Apple har nå utstyrt alle sine bærbare datamaskiner med det nye Magic Keyboard, som erstatter det kontroversielle tastaturet med sommerfuglmekanisme. De ultra-flate tastaturene som har vært på MacBooks siden 2015 ble funnet å bryte ned raskt med noen brukere. Med litt støv ble nøklene sittende fast.

Det er nå løst. De nye tastaturene har den tradisjonelle saksemekanismen, hvor du kan trykke på tastene videre.

Det er også lite innovasjon til 13-tommers MacBook Pro, bortsett fra de nyeste Intel-prosessorene som er i de dyrere modellene. Så ingen stor oppgradering, men en som du nå kan kjøpe med ro i sinnet uten å bekymre deg for tastaturet.

Apple-fans på jakt etter en 13-tommers bærbar PC har virkelig et valg igjen. MacBook Air er billigere og har standard Intels nyeste chips om bord.

Hvis du trenger mer datakraft for fotoredigering, kommer 13-tommers Pro til syne som et godt alternativ. Den har uutsettelige funksjoner i 16-tommers modellen, for eksempel gode høyttalere og mikrofoner.

Jeg brukte 13-tommers MacBook Pro med en 10. Jeg la merke til dette.

Spesifikasjoner for 13-tommers MacBook Pro 2020
Skjerm: 13″Retina-skjerm med 2560 x 1600 piksler
Alternativer for prosessor:
Basismodell: 8. generasjon 1,4 GHz Quadcore Intel Core i5-prosessor, kan oppgraderes til 8.
Toppmodell: 2,0 GHz quadcore Intel Core i5-prosessor fra 10.
Minne: 8 GB, 16 GB eller 32 GB (for toppmodellen)
Lagring: 256 GB, 512 GB og 1 TB, med alternativer for oppgradering til 2 TB for basismodellen og 4 TB for toppmodellen
Grafikkalternativer: Intel Iris Plus Graphics 645 eller Intel Iris Plus Graphics
Porter: 2 USB-C-porter for basismodellen, 4 USB-C-kontakter for toppmodellen
Kamera: 720p webkamera
Skjerm, design og lyd
Utformingen av 13-tommers MacBook Pro har ikke endret seg. Den bærbare datamaskinen har samme solid aluminiumsveske, er ganske tynn på 149 mm og er lett nok til å bære i ryggsekken uten problemer.

Men 13-tommers Pro er ikke så lett som MacBook Air. Og Dell XPS 13 slår også den nyeste Apple-scionen.
MacBook Pro har en 13,3-tommers Retina-skjerm på 2560 x 1600 piksler, samme oppløsning som skjermen i MacBook Air. Forskjellen er i maksimal lysstyrke og visning av farger.

MacBook Air har en skjerm som kan vise standard sRGB-fargeområde, akkurat som alle iPhone-er for iPhone 7. Det er greit: Nesten alt innholdet du vanligvis viser på skjermen, er opprettet for denne standarden.

MacBook Pro kan også vise farger utenfor sRGB-spekteret, da skjermen støtter DCI-P3-fargeområdet (det Apple kaller «Wide Color») som brukes til å projisere filmer til kinoer. Som et resultat kan skjermen vise flere fargetoner i rødt og grønt. Hvis et bilde eller en video er tatt opp i DCI-P3, spruter bildene av skjermen.

Det er fint å ha, men den gjennomsnittlige brukeren vil ikke merke mye av det. Med mindre du redigerer mange bilder og videoer.

Lyden av MacBook Pro 2020 er sterkt forbedret sammenlignet med i fjor. Stereohøyttalerne har et stort dynamisk utvalg og bred stereolyd. Dette gjør dem svært egnet for å se en film eller lytte til musikk.

Vi kunne ikke finne deg fort nok! Sammenlignet med MacBook Air høres lyden litt fyldigere ut på 13-tommers MacBook Pro.

Men for overlegen lyd i en bærbar DATAMASKIN må du være med 16-tommers MacBook Pro. Den har et system med seks høyttalere, hvor woofers er plassert på en slik måte at vibrasjoner avbryte hverandre ut. Resultatet er en balansert og detaljert lyd som 13-tommers MacBook Pro ikke kommer i nærheten av. Men å plassere et slikt system i et mindre kabinett er sannsynligvis litt av en tur.

Når det gjelder videokonferanser, bør du ta tak i iPhone. Den nye MacBook Pro, som 16-tommers modellen, MacBook Air og mange bærbare Datamaskiner med Windows, har et webkamera med 720p oppløsning. Det kan ha vært bra nok i det siste, men i tider når mange mennesker jobber hjemmefra, skiller den moderate kvaliteten på webkameraet seg ut.

Videosamtaler er fint, men bildet er litt kornete. Spesielt hvis du sammenligner kvaliteten med FaceTime-samtaler på iPhone SE. Den har et 7-megapixel selfiekamera som kan ta opp video i 1080p. Du ser forskjellen med MacBook Pro med en gang.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *