Coronavirus mutant også oppdaget i Tyskland

Nå er det klart: virusmutanten har også kommet til Tyskland fra Storbritannia. Det ble oppdaget i en passasjer som landet i Frankfurt.

Varianten av koronaviruset som har skjedd i Storbritannia har også blitt oppdaget for første gang i Tyskland. En kvinne som ankom Baden-Württemberg fra Storbritannia 20. desember ble funnet å ha mutert variant B.1.1.7 på torsdag. Dette ble annonsert av Helsedepartementet i Stuttgart. Kvinnen har milde symptomer på sykdommen og er i innenlandsk isolasjon. Tre nære kontakter var også i karantene.

Kvinnen hadde fløyet fra London Heathrow til Frankfurt am Main for å besøke slektninger i Freudenstadt-distriktet. «En rask test av alle passasjerer ble utført på flyplassen ved ankomst til Sars-CoV-2, noe som var positivt for vedkommende,» sa en talsmann for departementet. Hun ble deretter hentet av slektninger i en bil. «For diagnostisk forsikring ble en PCR-test utført 21. desember 2020, noe som også var positivt.» De nære kontaktpersonene har ennå ikke blitt syke. Det ble satt i gang en sverteundersøkelse av kontaktpersonene.

Drosten: Mutant er usannsynlig å få fotfeste
Den nye varianten av koronavirus kan være mye mer smittsom enn den tidligere kjente formen. De fleste EU-landene hadde besluttet å begrense reiser til og fra Storbritannia i stor grad etter at mutasjonen ble kjent for å hindre spredning. I Danmark er det så langt påvist 33 tilfeller av den nye varianten. Det har også dukket opp i Nederland.

Berlin-virologen Christian Drosten hadde allerede tirsdag uttalt at det var ganske sannsynlig at B.1.1.7 nå også var i Tyskland. Med dagens restriksjoner i lockdown, «denne varianten er sannsynlig å være ganske vanskelig å få fotfeste i dette landet,» Drosten sa. «Jeg tror ikke vi får et større problem når som helst snart.» Så langt er det ingen bevis for at den nye varianten har innflytelse på alvorlighetsgraden av sykdommen.

Lederen for vaksineprodusenten Biontech, Ugur Sahin, sa tirsdag at stoffet sannsynligvis ville fungere mot den nye varianten.

 

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *