CDU-politikeren Baldauf oppfordrer til vaksinasjonskampanje av ARD og ZDF

De første tyskerne har allerede fått sin Corona vaksinasjon, men undersøkelser viser gjentatte ganger skepsisen til mange mennesker. Må allmennkringkastere være mer opplyst?

Christian Baldauf, en CDU-politiker, har oppfordret de offentlige kringkasterne til raskt å lansere en kampanje for å undersøke vaksinasjoner: «ARD og ZDF må gjøre jobben sin, spesielt i denne vanskelige situasjonen. Vi trenger nå det klare budskapet «Vaksinasjon redder liv» i beste sendetid, kombinert med en bred informasjons- og informasjonskampanje, sier lederen for CDU-parlamentarisk gruppe i delstatsparlamentet i Rheinland-Pfalz i en uttalelse.

Vaksinasjon er den sentrale exit-strategien fra Corona-pandemien, sier Baldauf, som stiller som den ledende kandidaten mot SPD-statsminister Malu Dreyer i delstatsvalget 14. Uten utbredt immunisering gjennom frivillige vaksinasjoner, vil en tilbakevending til normalitet ikke lykkes. Faktum er imidlertid at en del av befolkningen avviser vaksinasjon eller er ubestemt.

Kampen mot koronavirus: Klart flertall vil ha vaksinasjon – eksperthåp til våren
Sikkerhet og effekt: Studie: Tyskernes tillit til vaksiner har vokst
Undersøkelsesresultater: Mange tyske statsborgere krever obligatorisk vaksinering for barn
«Det er nå viktig å ta bort folks frykt gjennom konsekvent opplysning», la Baldauf til. «Jeg forventer også konsekvent støtte fra de avgiftsfinansierte allmennkringkasterne.» I tillegg til egne bidrag må gratis vinduer åpnes, for eksempel for Federal Centre for Health Education. «Spesielt i krisetider er ARD og ZDF spesielt ansvarlige.»

 

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *