Apple ønsker å slå opp med Intel og sette sine egne chips i MacBooks, ifølge Bloomberg

Tech giganten Apple kunngjorde på sin utviklerkonferanse WWDC senere denne måneden at selskapet vil bruke sine egne chips i sine Mac-datamaskiner og Macbook bærbare datamaskiner.

Det er ifølge nyhetsbyrået Bloomberg basert på innsidere. Neste år bør de første datamaskinene med Apple-brikker være på markedet.

Det ville være første gang i Macens 36-årige historie at Apple-datamaskinen har en selvdesignet chip om bord.

Apple har designet chips selskapet bruker i iPhone og iPad i årevis. For dataarmen var selskapet avhengig av chips fra Intel.

Siden 2006 har Apple brukt chipmakerens prosessorer. Før det fikk teknologiselskapet sine chips fra PowerPC og Motorola.

ARM chips har en annen oppbygging
Apples egne chips, som de for iPhone, Apple Watch og iPad, er designet i henhold til ARM-arkitekturen. Det er forskjellig fra Intels chips, som er designet i henhold til den såkalte x86-arkitekturen.

Den andre oppbyggingen av sjetongene betyr at utviklere må tilpasse programmene sine, noe som forklarer den tidlige kunngjøringen. Da Apple annonserte i 2005 at de byttet fra PowerPC-brikker til Intels chips, ga det også utviklerne et år.

Men ifølge Bloomberg fortsetter Apple å bruke macOS-operativsystemet for MacBook-datamaskinene.

Det har vært rykter i noen tid at Apple ønsker å begynne å bruke sine egne chips for datamaskiner. I tester scorer Apples chips ofte allerede lik Intel-brikker. Beslutningen om å bytte ville ha blitt tilskyndet av en skuffende utvikling av Intels prosessorer i det siste.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *