Antall ledige stillinger faller, men noen ganger mindre hardt – etterspørselen etter frisører øker mest

Siden koronakrisen som brøt ut i midten av mars, har antall ledige stillinger falt kraftig, men nedgangen i enkelte sektorer avtar nå.

Dette gjelder for eksempel sykepleie, konstruksjon, installasjonsteknologi, produksjon, detaljhandel, håndtering og gjestfrihet og turisme.

Siden mai til nå, den mest etterspurte handler om selgere, snekkere og rengjøringsmidler. Og ikke overraskende er sykepleie og sykepleie blant de fem beste.

Det som skiller seg ut er ledige stillinger for frisører, som har økt med 43 prosent siden frisører får lov til å gjenåpne. I tillegg er leveringssjåfører, helgehjelpere og feriearbeidere etterspurt.
I serveringsbransjen er antall ledige stillinger fortsatt fallende mest, til tross for at kafeer og restauranter gjenåpner 1. I begynnelsen av mai var det fortsatt 69,2 prosent færre ledige stillinger enn i fjor, og i juni var det mer enn 70%. Det er imidlertid en liten økning for ledige stillinger som ber om «gjestfrihetsarbeider».

I de også hardt rammet sektorer og gjestfrihet og turisme, ting synes å gjøre det bedre. I begynnelsen av mai var det en nedgang på 68,3%, som falt til 69,1%. Det er for tidlig å snakke om utvinning, men antagelig avslapning av tiltakene og en kommende ferie hjemme bidrar til den mer positive trenden, sier Arjan Vissers, ansvarlig for strategi på Indeed Benelux «En stor andel av nederlandske forbrukere forbereder seg på en «staycation», en ferie i sitt eget land.»

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *