Aksjemarkedet stiger kraftig på en dag: aksjer oppfører seg som en flipperspillmaskin i tilfelle høy usikkerhet over corona-krisen

Den økonomiske virkningen av koronakrisen er utvilsomt enorm. På aksjemarkedet kjemper optimister og pessimister mot hverandre, og det resulterer i store prissvingninger, basert på ofte ekstremt tynn informasjon.

Over hele linja er økonomer enige om at det sannsynligvis vil være til 2022 før den globale økonomien virkelig gjenoppretter fra koronakrisen. Det er store usikkerheter: vil det være en andre koronalbølge om høsten, og hvor snart er en vaksine tilgjengelig?

Fordi disse spørsmålene er vanskelige å svare på, mens de har stor innvirkning på den videre løpet av krisen, er hvert fnugg av nyheter fôr for spekulasjoner.

Aksjemarkedene, for eksempel, tok et skritt tilbake seks handelsdager på rad, delvis på grunn av en advarsel fra den amerikanske sentralbanken om at den økonomiske oppgangen kan være langsom og ujevn.

Men på mandag kveld snudde sentimentet: Den amerikanske sentralbanken pumpet noen ekstra milliarder inn i det finansielle systemet, og president Donald Trump kunngjorde en ny plan for infrastrukturinvesteringer.

Amerikanske investorer ble også begeistret tirsdag av en økning i detaljhandelen i mai. De klatret nesten 18 prosent, noe som var betydelig bedre enn økonomene hadde forventet.

I en galning og ned, aksjekursene skutt opp kraftig igjen. På tirsdag var den amerikanske Dow Jones-indeksen 2 prosent høyere på 26.290 poeng.

AEX gjør nesten opp for tap av 6 handelsdager med ett prishopp
I Europa hadde amsterdams AEX-indeks også en god dag på tirsdag med et pluss på 3,3 prosent. AEX-indeksen scoret 560 poeng.
Den ekstreme volatiliteten på aksjemarkedet er en refleksjon av mangelen på veiledning for investorer om hva nær fremtid vil bringe. Tirsdagens daglige gevinst sier derfor lite om trenden i aksjemarkedet de kommende månedene.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *