Air France vil at opptil 8300 arbeidere skal forlate frivillig for å overleve koronakrisen

Air France legger planer for en frivillig avgangsordning for å redusere arbeidsstyrken. På denne måten håper flyselskapet å begrense eller forhindre tvangsoppsigelser som følge av koronakrisen.

Selskapet ønsker å kutte opp til 8300 arbeidsplasser, inkludert 300 fra piloter, 2000 fra kabinansatte og 6000 fra bakkeansatte. Kuttene i Air France kan påvirke 17 prosent av alle ansatte, ifølge innsidere. Selskapet ønsker å spare penger som det begrunnelse en stor del av sin flåte som et spørsmål om krise.

Europas nest største flyselskap forbereder seg på å kunngjøre sin endelige plan i de kommende ukene. Søsterselskapet KLM forventes også å kunngjøre en runde med oppsigelser om kort tid. Det nederlandske selskapet har allerede kommet opp med en frivillig sluttpakke.

Andre selskaper begynner også å legge merke til virkningene av koronakrisen i form av redundans. British Airways har tidligere kunngjort kuttene til 12.000 arbeidsplasser, og Tysklands Lufthansa sa at de ville ha 22.000 heltidsjobber for mange.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *