1 av 6 arbeidere føler seg overflødige – men å bytte jobb i koronartider er ikke populært

Om lag 1 av seks nederlandske ansatte føler seg overflødige på arbeidsplassen. Samtidig ønsker de aller fleste ansatte å bo hos sin nåværende arbeidsgiver.

Dette er vist ved studier utført av Antwerpen Management School og Intermediair henholdsvis.

Hovedsakelig ansatte som er langtidsansatte og utfører daglige rutineoppgaver sliter med den følelsen, melder Antwerpen Management School basert på forskning blant 3870 ansatte og 2498 ledere.

Spesielt ansatte i handels-, logistikk- og transportsektorene mener at deres ferdigheter er overflødige, for eksempel administrativt ansatte, pakkelevering og butikkansatte.

Andel ansatte finner ikke lenger sine ferdigheter verdifulle
Nesten en av fem ansatte sier de har mange ferdigheter som ikke lenger er verdifulle. Nesten en fjerdedel frykter at deres posisjon vil bli kompromittert hvis en omorganisering utføres.

Arbeidsgivere ser heller ikke stort potensial i noen av sine ansatte. For eksempel mener om lag en fjerdedel av arbeidsgiverne at flertallet av deres ansatte ikke er i stand til å vokse i selskapet, og at noen ansatte snart vil bli helt overflødige etter hvert som teknologiske ressurser fortsetter å utvikle seg.

Ansatte som frykter for sin fremtid og ser sine ferdigheter som «rustet opp» er vanligvis ansatte for hvem jobbspesifikk kunnskap er spesielt viktig, og som vurderer sine generelle ferdigheter mindre høyt, sier professor Ans de Vos ved Antwerpen Management School. «Som et resultat, tror de de har færre muligheter i en omorganisering eller jobbendring.»

Arbeider jordet av koronakrise
En meningsmåling utført av Intermedair og National Job Office Bank på 1000 nederlandske mennesker viser at koronakrisen begrenser behovet for å bytte jobb. Bare 8% av de spurte sa at de ønsker å bytte jobb i år. Tre fjerdedeler liker ikke det i det hele tatt.

«Folk som er ansatt er mindre sannsynlig å se på annet arbeid enn de er for corona. Vi ser at flere jobber blir gjennomsøkt, men dette er hovedsakelig arbeiderne som har mistet jobbene sine som et spørsmål om koronakrisen, sier Dennis van Allemeersch i The National Vacaturebank.

Blant selvstendig næringsdrivende sier 45 prosent at de har for få jobber, men bare 13 prosent vurderer å søke fast jobb.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *